Ферас Мусіллі був старшим корпоративним радником Apple і Dell, де консультував клієнтів з питань розробки продуктів, включаючи рекламу та маркетинг, авторські права, стратегії та ризики торговельних марок. Він є засновником компанії Lloyd & Mousilli та консультує міжнародних клієнтів з низки питань технологічного права та інтелектуальної власності. Він спеціалізується на консультуванні технологічних компаній, починаючи від стартапів в їх ранньому формуванні та розвитку.

Ферас Мусіллі займав посаду обраного президента АКК Остін і запрошеного викладача Техаського університету. Професор є радником бізнес-інкубаторів, включаючи 500 стартапів і eO, що фінансуються USAID.

Ферас Мусіллі має ступінь бакалавра в сфері біомедичної інженерії та комп’ютерних наук і магістра в галузі комп’ютерних наук.

2021 рік – проф. Ферас Мусіллі прочитав лекцію для викладачів, аспірантів і студентів кафедри міжнародної економіки КПІ ім. Ігоря Сікорського на тему “International Economics of Startups”, 18 жовтня 2021р. На прикладі успішних стартапів професор висвітлив питання їх впливу на глобальну економіку і виділив пріоритетні напрямки для розвитку української економіки. Лекція викликала жвавий інтерес як у викладачів, так і серед студентів.

Листопад 2021 – серпень 2022 рр. – професор кафедри міжнародної економіки

Спільне викладання дисципліни «Управління міжнародними бізнес-проєктами. Індустрія 4.0». Упродовж 2-го семестру 2021-2022 н.р. проведено спільні заняття для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти викладачами к.е.н., доц., доцентом кафедри міжнародної економіки Кухарук А. Д. та д.ф. у галузі права (лист МОН про визнання диплому № 9/1304-21 від 28.12.2021 р.), професором Ферасом Мусіллі.

Робоча online-зустріч викладачів кафедри міжнародної економіки та адміністрації факультету менеджменту та маркетингу з приводу планування двомовного викладання дисципліни «Управління міжнародними бізнес-проєктами. Індустрія 4.0»: к.е.н., доц. Кухарук А. Д., PhD, доц. Ферас Мусіллі, к.е.н., доц., заст.декана з міжнародної діяльності Копішинська К.О. Визначено структуру та особливості колаборації викладачів щодо посилення практичної складової підготовки фахівців та збільшення кейсів міжнародної практики регулювання проєктної діяльності. 20.01.2022 р.

2023 рік – член програмного комітету конференцій:

  • ХІХ (ХХХІ) Міжнародна науково-практична конференція «Міжнародне науково-технічне співробітництво: принципи, механізми, ефективність», 16-17 березня 2023 року

         – VI Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Створення, охорона, захист і комерціалізація об’єктів права інтелектуальної власності», яка присвячена Міжнародному дню інтелектуальної власності, 26 квітня 2023 року

Рецензент секції ІПСА та ФММ “Track 5. Data Mining for Complex Socio-Economic Processes and

Systems (DMCSEPS)” Scopus конференції  SAIC 2022. Повна інформація про конференцію: http://saic.ieee.org.ua/?page_id=96.