Міжнародний проект у рамках програми «Наука заради миру та безпеки» НАТО SPS G6119 «Підвищення спроможності місцевих громад протидії кризовим ситуаціям»

 

Відкриття міжнародного проекту SPS NATO 02 лютого 2024 року об 12:00 в каб. 157-1, дистанційно можливо доєднатися за QR-кодом

Це перший у своєму роді проект, який досліджуватиме можливості соціального впливу органів влади і її легітимності  та соціальну стійкість у процесах управління кризовими ситуаціями у Польщі та в Україні.
Наша ініціатива є відповіддю на нинішню політичну ситуацію в Європі та світі, яка дестабілізується дедалі серйознішими кризами, зокрема нападом Росії на Україну, який триває вже майже 10 років. Тому питання ефективного врегулювання кризових ситуацій стає пріоритетним для політиків, місцевої влади, а також для місцевих громад та окремих громадян не лише в Україні, а й у Польщі. Проект передбачає вивчення здатності владних осіб здійснювати соціальний вплив, легітимізувати владу та соціальну стійкість у процесах врегулювання можливих криз у Польщі та в Україні. На основі отриманих результатів планується розробити концепцію підвищення рівня ефективності системи антикризового управління. Бенефіціарами цього проекту є: громада Познанського повіту (майже 470 000 осіб) Великопольського воєводства та місцева громада (приблизно 300 000 жителів) Бучанського району Київської області (Україна). Отримання можливості реалізації проекту є результатом плідної співпраці між Факультетом інженерії менеджменту Познанського політехнічного університету, Познанського повіту  та факультетом менеджменту та маркетингу Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського та Бучанської районної ради.
Від імені проектної групи
д-р Оксана Ерделі
та проф. Сергій Войтко