23 листопада 2022 р. відбулася відкрита лекція за участю доцента кафедри міжнародної економіки Скоробогатової Н.Є. та фахівців KPMG на тему «Бухгалтерський облік і аудит в умовах комп’ютерної обробки даних». Застосування інформаційно-комунікаційних технологій набуло масового поширення у всіх сферах суспільного життя. Студентам третього курсу факультету менеджменту та маркетингу спеціальності 051 «Економіка» старший аудитор «KPMG в Україні» Злата Шабельник презентувала особливості організації бухгалтерського обліку та аудиту з врахуванням можливостей застосування програмних засобів на прикладі міжнародної компанії. Тема лекції викликала жвавий інтерес та зацікавленість серед студентів, які мали змогу не лише отримати теоретичну інформацію, але й ознайомилися з прикладами її практичного застосування, почути відповіді на питання. Відгуки студентів:
  • Було дуже цікаво послухати та подивитися на роботу аудитора з практичної точки зору. Усі елементи лекції (основні звіти, приклади документації, функції Excel і Word, аудиторські програми самої компанії KPMG) були зрозумілими, дуже детально поясненими. Вийшла дійсно чудова презентація! (Олена Кормщикова, гр. УП-01)
  • Було дуже приємно почути і побачити практичний досвід, це дуже цінно, особливо для нас, для студентів. Презентація вийшла інформативною, зрозумілою і цікавою. Приємно спостерігати за людиною, слухати її, коли вона так ретельно розповідає про свою роботу, це мотивує на подальшу працю і прагнення отримувати досвід (Жанна Попович, гр. УП-01)
  • Дуже дякую за лекцію, було досить цікаво та інформативно (Шибецький Микола, гр. УЕ-02)
  • Лекція була цікава, послідовна та чітка. Дуже приємно, що пані Злата підтримувала зворотній зв’язок зі студентами і давала відповіді на всі поставлені запитання доступно та аргументовано. Презентація та викладення матеріалу відповідали тематиці дисципліни та були на найвищому рівні. Особисто мені сподобалось, що лекторка широко розкрила питання програмного забезпечення, яке можна використовувати під час перевірки результатів бухгалтерської звітності. Дякую за цікавий досвід! (Климович Ольга, гр. УК-01)
Мені справді було цікаво послухати як навички, яким нас навчають в університеті, поєднуються в конкретну роботу аудитора. Тепер я маю чіткіше розуміння того, що мені потрібно для працевлаштування в такій престижній компанії, розумію важливість англійської мови та бухгалтерського обліку, зокрема. Дякую Наталії Євгенівні за надану можливість послухати і взяти участь в такому корисному заході і пані Златі за чудову прикладну лекцію. (Худяк Артем, гр. УК-01)