Три студенти кафедри міжнародної економіки (два студенти бакалаврату та одна студентка магістратури), взяли участь у воркшопі Audit Sharks 2.0, організованому міжнародною компанією PwC для факультету менеджменту та маркетингу КПІ ім. Ігоря Сікорського. Зазначений захід мав місце 24 вересня 2024 року, починаючи з 10:00 ранку, в київському офісі компанії. Тривалість тренінгу склала 8 годин.

Протягом воркшопу учасники отримали унікальну можливість поглибити свої знання у ключових аспектах фінансової звітності та аудиту, взаємодіючи з провідними експертами PwC, які представили матеріали на прикладах із сектору енергетики. Програма заходу передбачала поєднання теоретичних лекцій з практичними кейсами, що дало змогу учасникам не лише засвоїти нові знання, а й застосувати їх у практичній діяльності.

Зокрема, на воркшопі були розглянуті такі теми:

  • Короткий огляд функціонування ринку електроенергії, зокрема, відновлювальної або «зеленої» енергетики в Україні;
  •  Вплив основних бізнес-процесів компанії (з прикладами) на фінансову звітність;
  •  Практичні приклади: облік та представлення доходу від реалізації, факторний аналіз;
  •  Визначення та класифікація фінансових інструментів;
  •  А також багато інших суміжних тем у сфері МСФЗ та аудиту.

Важливість таких заходів зі стейкхолдерами кафедри міжнародної економіки полягає у формуванні практичних навичок, закріпленні теоретичних знань у сфері фінансів і аудиту, а також розвитку професійних компетентностей студентів. Сподіваємось, що участь здобувачів вищої освіти першого та другого освітніх рівнів у цьому воркшопі посприяла їх професійному розвитку, розумінню бізнес-процесів у сфері фінансів та аудиту, а також підготовці до успішної кар’єри на міжнародному рівні.